Donderdag 20 juli 2006
   

 

Wat een dag!
Het begon ermee dat we ons enorm verslapen hebben (we werden pas tegen tienen wakker) en onze Yulia kwam ook nog eens vroeger dan verwacht. En het is héét!!

De overdracht ging eigenlijk heel goed. Ze ging gelijk met ons spelen. Maar een half uurtje later was het even helemaal mis en was ze echt intens verdrietig. Ze is in mijn armen in slaap gevallen en heeft lekker een paar uur liggen slapen. Gelukkig werd ze net blij wakker en speelt ze nu lekker met haar kersverse papa. Straks maar even een tochtje maken in de buggy.

Met haar heupje gaat het aardig goed. Er blijkt een pen ingezet te zijn, dus ze kan haar heup niet bewegen (hoewel ze al aardig bedreven is in het kruipen met die stijve heup) en daardoor zal ze in Nederland nog een operatie nodig hebben om de pen te verwijderen.

Dat was nog wel grappig bij de overdracht. Ik vroeg: "Can she swim?" duidend op haar recent geopereerde heup. Het antwoord was stellig: "No, no."
Maar op mijn vraag of ze wel mag douchen of badderen, antwoordden ze dat dat wel mag. En ze mocht ook best in het zwembad, maar... "she cannot swim herself." Haha, we hadden ook niet verwacht dat we haar compleet met zwemdiploma zouden krijgen! Maar fijn dat we groen licht hebben wat het zwemmen betreft, want het is hier zo drukkend warm dat een zwempartijtje me als muziek in de oren klinkt!

Het was vanmiddag trouwens nog even dubben. Ze wilde na haar tukje niks eten. De fles met melk werd weggesmeten (yak!!) en de congee (waterige rijstenpap) van het hotelrestaurant was ook niet naar haar zin. Rob had rijst, dus hij probeerde haar met een lepeltje wat te voeren. Ook dat werd resoluut afgewezen.
Tja, toen wisten we het even niet meer, zeker toen ze duidelijk begon te maken dat ze wel echt honger had. Totdat Rob het met stokjes probeerde, daar werd dankbaar gebruik van gemaakt en ze heeft Robs kommetje rijst grotendeels leeggegeten. De vloer lag ook aardig bezaaid... zo handig zijn wij helaas niet met eetstokjes (zeker niet met rijst).

De rest van de middag hebben we het rustig aan gedaan. Na het eten weer even naar de hotelkamer, lekker spelen met z'n drieën en vanavond hebben we wat eten laten komen op de hotelkamer, voor Yulia weer zo'n lekker kommetje rijst.
Daarna heb ik haar in bad gedaan (dolle pret, iedereen nat) en vanavond wilde ze zowaar een flesje melk.

Haar huidige eetpatroon is: 's morgens om 08.00 uur rijst, om 12.00 uur rijst, om 15.00 uur een koekje, om 19.00 uur rijst en om 22.00 uur een flesje melk.
Ze slaapt tussen 22.00 uur en 07.30 uur en tussen de middag nog tussen 13.00 en 15.00 uur. Dat is vandaag aardig goed gelukt voor een eerste dag samen.

Yulia heeft zich wonderbaarlijk goed gehouden vandaag. Als ze verdrietjes had, konden we haar allebei troosten (lekker knuffelen), verder kan ze heel goed rustig spelen, maar ze zoekt ook veel contact met allerlei onbegrijpelijke Chinese termen.

Morgenochtend gaan we naar het Civil Bureau en naar de notaris voor de officiële bekrachtiging van onze adoptie van Yulia. Nu lekker slapen.