Zondag 23 juli 2006
 

 

Rob en Yulia slapen nu (middagtuk), dus weer een goeie gelegenheid om onze belevenissen van vanmorgen op internet te zetten.
Gisteravond nadat we Yulia in bed hadden gelegd zijn we even op de gang gaan zitten.
Omdat onze groep maar klein is, mag het nauwelijks een "gangsessie" worden genoemd, maar het was in ieder geval erg gezellig en daar gaat het om.

Vlak voor het slapen gaan - na twaalven - spraken Rob en Robert (Kroone, red.) af om de volgende ochtend om kwart voor zes de straat op te gaan om foto's te maken van Nanchang by morning. Zij liever dan ik, maar helaas werd ik ook wakker van de wekker om half zes. ;-)

Toen Rob weer terugwas, hebben we Yuultje voorzichtig wakker gemaakt, lekker in bad gedaan en haar haar mooie Yulia-jurkje aangetrokken.
Alleen jammer dat de rijstkorrels en mieslierten alweer overal op en in zaten na het ontbijt (zelfs rijstkorrels in haar haar!), maar als dat het ergste is...

Om tien uur verzamelden we ons in de lobby, omdat Maggie ons mee zou nemen naar de beroemde plaatselijke tempel waarvan de naam mij even ontschoten is... zoeken we op.
En het was héét, dat is nauwelijks voor te stellen. Zo'n vochtige warmte waar niemand tegen bestand is (lijkt mij).

Na het bezichtigen der tempel hebben we met z'n allen smakelijk geluncht in een nabijgelegen restaurant (daar was het lekker koel) en daarna weer terug naar ons tijdelijke huis hier, de hotelkamer.

Straks tussen vier en half vijf komt de fotograaf (door Maggie geregeld) om pasfoto's te maken van de kindertjes - straks in Beijing hebben we die namelijk nodig - en daarna gaan we maar even lekker zwemmen. Lekker ontspannen de rest van de middag doorbrengen totdat onze Chineessprekende, maar overduidelijke dochter aangeeft dat ze eten wil. ;-)