Vrijdag 28 juli 2006
 

 

Hiep hoi (maar niet heus)... de slaapproblemen zijn begonnen!
Vanmorgen werd Yulia tegen vijven schreeuwend wakker met een poepbroek.
Oké, luier verwisselen en verder slapen, zou je zeggen, maar daar dacht onze spruit duidelijk anders over. We hebben haar teruggelegd in bed en toen begon het feest: gejengel.
We kunnen inmiddels wel stellen dat het een echte doorzetter is, want ze hield het langer vol dan wij. Om een uur of kwart over zes heb ik haar uit bed gehaald om met haar te spelen, zodat Rob nog even lekker kon tukken.

's Morgens hebben we even gezwommen, maar Yulia was erg moe en heeft ook een tijdje in haar zwemluier liggen slapen.
Omdat het weer zo'n saai (maar toch vermoeiend) hoteldagje dreigde te worden, spraken we met de familie Kroone af om 's middags een stuk te gaan wandelen naar de Lama-tempel hier in de stad.

We vertrokken pas laat in de middag (na Yulia's middagslaapje die helemaal in het water viel omdat ze weigerde te slapen) en in de rugdrager viel Yulia al gauw in slaap. Deze reis begint echt z'n tol te eisen van onze dochter.
Het is allemaal erg indrukwekkend wat zij in korte tijd te verwerken krijgt en tot nu toe heeft ze zich daar aardig doorheen geslagen. Maar wat zullen we blij zijn als we over een dag of wat thuis zijn. Haar eigen kamertje en allemaal ons eigen ritme.

De Lama-tempel hebben we niet gehaald, maar wel een andere mooie (kleine) tempel waar we door de nonnen meteen werden bestookt met allerlei vragen over onze dochters. Erg grappig: onze dochters werden overladen met koekjes en appels. Zo ondervoed zien ze er toch echt niet uit!

Eenmaal terug in het hotel hebben we met enkele moeite een ander bedje voor Yulia geregeld. Er stond hier een krakkemikkig campingbedje voor haar klaar, maar vanmorgen zag ik in de kamer van Bert & Ria ("de Heimensentjes") dat zij voor hun dochter een goed bedje hebben staan. Gelukkig hebben we het uiteindelijk weten te regelen, want Yulia is een onrustige slaper, maar als ze een goed bedje heeft wordt ze tussendoor niet zo gemakkelijk wakker.

's Avonds hebben we gedrieën een heerlijk diner op de kamer genuttigd en hebben we Yuul op tijd in haar "nieuwe" bedje gelegd. Hopelijk het einde van haar slaapproblemen!